Alicia Boler Davis – et miniportræt
 • Brian Gardner Mogensen
 • 26 mar 2018
 • Personer
 • Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

  Af Brian Gardner Mogensen, redaktør, Detroit Research

  Alicia Boler Davis blev i juni 2016 udnævnt til “Executive Vice President Global Manufacturing, Manufacturing Engineering and Labor Relations” hos General Motors. En af de mest ansvarsfulde poster i General Motors ledelse med ansvar for den amerikanske bilgigants globale bilproduktion med 165.000 medarbejdere på 150 bilfabrikker i 20 lande. Detroit Research går i denne artikel lidt tættere på hvem Alicia Boler Davis er.

  General Motors og Alicia Boler Davis har dannet par siden 1994, hvor Alicia Boler Davis blev ansat som ingeniør hos på det tidspunkt verdens største bilproducent. I dag er Alicia Boler Davis blandt de mest toneangivende personer hos General Motors. Vi taler om en kvinde med tæt på 25 år hos General Motors og med en lang række ledende poster hos bilproducenten, inden hun i 2016 fik ansvaret for hele firmaets bilproduktion, fremstillingsteknik og arbejdsforhold.

  Alicia Boler Davis har bl.a. stået i spidsen for udviklingen af den elektriske bil Chevrolet Bolt EV som Genral Motors har store forventninger til og som er Alicia Boler Davis har fået udviklet og testet i Californien og i Michigan. Hun har samtidig stået i spidsen for General Motors etablering af nye bilfabrikker til produktion af Cadillac’s nye CT6 i både USA og i Kina.

  I februar i år blev Alicia Boler Davis kåret til “Black Engineer of the Year” af det videnskabelige tidskrift “US Black Engineer & Information Technology”, der udgives af Career Communications Group Inc, der er førende inden for diversitet og mangfoldighed i USA.

  Karrieren i General Motors

  I 1994 startede Alicia Boler Davis som ung ingeniør med at arbejde hos General Motor i forsknings- og udviklingscenteret i Warren i staten Michigan, hvor General Motors har haft sit udviklingscenter siden 1956. Her startede Alicia Boler Davis sin karriere med at udvikle bilmærkerne Pontiac Grand Prix, Oldsmobile Intrigue og Buick Regal. Allerede i 2007 bliver Alicia Boler Davis leder af General Motors bilfabrik i Arlington i Texas, der producerer full-size sport utility vehicles som Chevrolet Tahoe, Chevrolet Surbuban, GMC Yukon og Cadillac Escalade. Hun er den første afroamerikaner, der bliver leder af en General Motors bilfabrik i USA.

  I februar 2012 blev Alicia Boler Davis udnævnt til General Motors vicepræsident med ansvar kundeoplevelsen i USA. Senere samme år blev hendes rolle udvidet til vicepræsident for General Motors globale kvalitet og for den amerikanske kundeoplevelse. En opgave med store udfordringer, da General Motors bilprodukter på hjemmemarkedet i USA har været udsat for heftig kritik fra kunderne for dårlig kvalitet og for at være for dyre. General Motors er på disse områder udfordret af ikke mindst de japanske bilproducenter med især Toyota, der har taget førertrøjen i USA, når det handler om salg af mindre og mellemstore personbiler og af tyske bilproducenter, når det handler om personbiler i luksusklassen – især Mercedes. Men under Alicia Boler Davis ledelse er det alment anerkendt, at det er lykkedes at forbedrede General Motors bilkvalitet og samtidig skabe en bedre relation til kunderne gennem en omdefineret kundeservice og samspillet med kunderne via sociale medier og Customer Engagement Centers. Dette er ikke mindst Alicia Boler Davis’ fortjeneste.

  I 2016 udtalte Alicia Boler Davis til Detroit News:

  I hele min karriere er jeg blevet presset til at prøve nye ting – ting jeg ikke havde gjort før, og ting, som jeg ikke kunne have forestillet mig at gøre. Jeg tror virkelig, at hver enkelt af os kan bruge vores talent til at ændre verden, hvis vi er villige til at være modige, at tage risici og at skrive de bøger, der skal skrives.”

   

  Alicia Boler Davis i selskab med en GMC SUV. Kilde: General Motors

  Hæder og ære

  Talrige organisationer og publikationer har anerkendt Alicia Boler Davis for hendes faglige præstationer og samfundstjeneste. I 2017 bliver Alicia Boler Davis således kåret til “All Star in Manufacturing” i Automotive News.  I 2016 kåre Trumpet Awards Alicia Boler Davis til “Corporate Executive Of The Year”. I 2013 kåre Fortune-magasinet Alicia Boler Davis til en af ​​de 10 mest magtfulde kvinder i bilindustrien og i  2010 inkluderede Automotive Alicia News Boler Davis i sin liste over de 100 førende kvinder i den nordamerikanske bilindustri.

  Alicia Boler Davis i selskab med CEO i General Motors Mary Barra. Kilde: General Motors    

  Alicia Boler Davis har en bachelorgrad i kemiteknik fra Northwestern University, en mastergrad i ingeniørvidenskab fra Rensselaer Polytechnic Institute og en MBA fra Indiana University. Privat er hun gift med Fitzgerald Davis, der er telekommunikationsentreprenør, der har arbejdet i 25 år hos AT & T. Sammen har de to børn. De bor i området ved Detroit i delstaten Michigan.

  blog comments powered by Disqus