Nye grønne teknologier vinder frem i amerikansk bilindustri
 • Brian Gardner Mogensen
 • 8 jun 2013
 • Klima
 • Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

  Af Brian Gardner Mogensen, Redaktør, Detroit Research

  Amerikansk bilindustri flytter hegnspæle hvad angår anvendelsen af alternative energikilder til benzin. Diesel anvendes – modsat i Europa – udelukkende til lastbiler, busser og de meget store pickup trucks til erhvervsbrug.

  Amerikansk bilindustri opererer med flere forskellige drivmidler. Udover de almindlige konventionelle drivmidler som benzin (diesel og gas) er det muligt at købe biler med reduceret CO2 udslip. De konventionelle biler kan bl.a. tage en høj andel af bioethanol (majs) og biofuel (affaldsprodukter) med de eksisterende forbrændingsmotorer. The Big Three’s pickup trucks og SUV’er kan typisk kører med op til 80 % bioethanol. Der hersker i den sammenhæng en etisk diskussion om hvorvidt, det er ”rigtigt eller forkert” at fylde ”fødevarer i tanken”. Men et faktum er det, at det reducerer CO2 forbruget.

  I stærk fremgang er endvidere hybridteknologien i amerikansk bilindustri, hvor en traditionel forbrændingsmotor suppleres med batteri og strøm. The Big Threes pickup trucks og SUV’er kan typisk købes i en hybridversion. I bl.a. New York er en voksende andel af de ”gule taxaer” i dag udstyret med hybridteknologi. Det drejer sig bl.a. om Fords Escape taxaer.

  Rene elbiler har ikke vundet indpas i amerikansk bilindustri. Dog har General Motors i lang tid forsøgt at udvikle Chevrolet Volt, hvilket dog skrivende stund ikke kan betegnes som en succes, hvilket skyldes at køberne på verdensplan endnu har til gode at tage elbilen til sig.

  blog comments powered by Disqus