Analyser & reportager
 • 31 maj 2017
 • Brian Gardner Mogensen 323

  Af Brian Gardner Mogensen, redaktør, Detroit Research

  Rygterne har sviret længe i  både USA og Europa om italienske-amerikanske Fiat Chrysler Automobiles (FCA) er på vej mod fusion eller salg. Nogle rygter har gået på en fusion af FCA med General Motors. Andre rygter har gået på, hvorvidt FCA ville udskille de profitable bilmærker Dodge Ram og Jeep i et selvstændigt firma. Detroit Research tager temperaturen på situationen i  FCA.

  Læs mere

 • 7 maj 2017
 • Brian Gardner Mogensen 599

  Af Simon Gardner Mogensen, skribent, Detroit Research

  For rigtig mange beundrere af amerikansk bilindustri var 1970’erne, et rigtigt grimt årti.  Et årti, der for altid har ændret amerikansk bilindustris dominerende position på verdensmarkedet. Detroit Research ser i denne artikel nærmere på hvad der rent faktisk skete dor amerikansk bilindustri i “de fordømte 1970’ere”.

  Læs mere

 • 30 apr 2017
 • Brian Gardner Mogensen 652

  Af Simon Gardner Mogensen, skribent, Detroit Research

  Militære konflikter og krige har igennem tiderne haft stor indflydelse på udviklingen i amerikansk bilindustri, der igennem flere omgange har været storleverandør af militært isenkram til det amerikanske militær. Detroit Research belyser i denne artikel, hvordan udviklingen af amerikansk bilindustri og militære konflikter har haft indflydelse på hinanden.

  Læs mere

 • 4 apr 2017
 • Brian Gardner Mogensen 999

  Af Simon Gardner Mogensen, skribent Detroit research

  Produktionen af amerikanske biler i USA er for alvor kommet på dagsordenen efter valget af ny præsident i USA. Donald Trump lægger ikke skjul på, at det set med “hans briller” er vigtigt, at General Motors, Ford og FCA producerer bilerne i hjemlandet USA og ikke flytter produktion til specielt Kina og Mexico med tab af amerikanske arbejdspladser til følge.

  Læs mere

 • 19 okt 2016
 • Brian Gardner Mogensen 2.652

  Af Simon Gardner Mogensen, Skribent på Detroit Research

  Japansk bilindustri i form af ikke mindst Toyota, Honda og Nissan har gennem årtier været de største konkurrenter til de tre store amerikanske bilproducenter General Motors, Ford og FCA Chrysler på det amerikanske hjemmemarked. Japanerne står i dag for samlet set for ca. 35 % af de nye solgte biler i USA, mens de amerikanske bilproducenter står for ca. 45 %.  Men hvorfor er det, at det netop er japanerne, der performer så godt i USA.  Detroit Research går i denne artikel tættere på den japanske bilindustri.

  Læs mere