Profil

Amerikansk bilindustri – et brand!

Amerikansk bilindustri er et brand, som de fleste mennesker har en opfattelse af!

Henry Ford, Walter Percy Chrysler, William C. Durant, Dodge brødrene, Henry Leland og Louis Chevrolet…

Navnkundige personer som Fords grundlægger Henry Ford, der  eksperimenterede med at bygge biler tilbage i 1890’erne og stod fader til den første masseproduktion af biler i verden. Walter Percy Chrysler der stod bag etableringen af Chrysler dynastiet. John og Horace Dodge også kaldet “Dodge Brødrene”, der grundlagde bilmærket Dodge. Henry Leland der grundlagde det amerikanske luksusmærke Cadillac og ikke at forglemme Lois Chevrolet der stor bag etableringen af USA’s største bilmærke Chevrolet samt William C. Durant der grundlagde Generel Motors. Amerikansk bilindustri er fyldt med personligheder, som hver især og samlet set har bidraget til at skabe amerikansk bilindustri, som noget særligt der fortjener en særlig behandling.

Fra afgrundens rand til “back in business”

Amerikansk bilindustri er ofte blevet dømt ude senest i forbindelse med den økonomiske og finansielle krise der tog sin begyndelse i 2008, hvor mange “kloge” mennesker “dødsdømte” amerikansk bilindustri. Ikke mindst på grund af den manglende vilje til at omstille bilproduktionen til mindre biler, som vi kender det fra Europa og Asien. Alligevel er det i den grad lykkedes amerikansk bilindustri at vende situationen og er nu “back in business” med en økonomisk vækst der betragtes som en afgørende motor i amerikansk økonomis udvikling.

GM-Ford-Chrysler

Detroit Research går tæt på amerikansk bilindustri

Der er således mange gode grunde til at beskæftige sig med amerikansk bilindustri. Detroit Research er Danmarks eneste specialiseret virksomhed, der leverer nyheder og analyser om amerikansk bilindustri. Vi går tæt på de 3 amerikanske bilproducenter i USA også kaldet “The Big Three” lokaliseret med hovedsæder i USA’s bilhovedstad Detroit i Michigan:

Detroit